Unik affärsidé räddar bin

Av alla affärsidéer jag sett och hört om är detta en av de coolare. Tack vare Bee Urban kan du alldeles på riktigt göra en god gärning trots att du bor mitt i storstan. Bee Urban säljer fadderskap för bisamhällen och till och med enstaka bin! Även Dagens Nyheter har plockat upp denna till synes lilla nyhet som ändå har stor bärighet och betydelse.

Det är inte första gången jag skriver om bin, detta lilla mirakel som ägnar sitt liv åt att flyga från blomma till blomma vilket alldeles bokstavligen gör så jordens befolkning får mat. En gång handlade det om hur åländska bin blev isländska! Ett inlägg beskrev varför Åland i fortsättningen är en fristat för just bisamhällen. Också hade vi nödropet från Snappertuna, undrar förresten hur det gick med det?

Utan bin stannar jorden. Uppemot åttio procent av världens grödor pollineras av bin. Den här bilden finns på Wikimedia Commons och har tagits av Luis Miguel Bugallo Sánchez.
Nu är kanske inte just detta det allvarligaste hotet mot världens bin men det är en cool bild. Den föreställer  en Biätare (Merops apiaster) vars liv till en del går ut på att fånga bin som hannen ger till honan. (Foto: Wikimedia Commons/ Pierre Dalous)

Kommentarer

Populära inlägg