Vårmorgon i Mariehamn

Klockan är strax före nio på morgonen den 3 april 2013. Står högst uppe i lagtingshuset och blir lite hänförd över utsikten. Vädret är krispigt kallt, kanske noll grader, morgonrundan mätte minus fem.

Den lilla staden Mariehamn sträcker på sig för att möta våren och framtiden. Folk är på väg till sina jobb, de som inte redan är på plats. Utmaningarna som väntar är olika. Några funderar på samtal med chefen, andra var dagens lunch ska intas. I skolorna råder nervositet inför prov och förväntan inför lektioner. Folk kommer att bli ledsna, glada, frustrerade, lyckliga, kära och bedrövade i lika delar. Det är något episkt över denna dag, liksom det var i går och som det är i morgon. Det må vara en plattityd men nog finns det skäl att lite nu och då ställa sig på ett tak och fundera en liten stund över vilken lycka vi alla ändå har som får bo och leva i denna del av världen. Det finns de som har det bedrövligt och inte vet om man överhuvudtaget ska överleva tills i morgon.

Vädret blir fortsatt klart den kommande veckan med minusgrader på nätterna och några plus på dagarna. Efter den nionde april blir även nätterna varmare. Och med denna lilla betraktelse önskar jag er alla en fin onsdag och en fortsatt bra vecka!

Så här vacker var Mariehamn denna onsdagsmorgon. Det är svårt att inte bli glad över en sådan utsikt.

Kommentarer

Populära inlägg