Ja, knarket måste stoppas

Under året som gått har mängden knarkbeslag ökat rejält på Åland. Orsakerna är säkert flera men bottnar alla i ett sökande efter något som är bättre än den vardag där livet pågår. Det är sorgligt och synd och något som måste hanteras. Hårdast drabbas såklart ungdomen, äldre börjar sällan knarka, och där måste arbetet börja. Lagtingskollegan Göte Winé som är en del av den sittande landskapsregeringen undrar i en insändare vem som ska leda detta oerhört viktiga arbete men sitter själv på svaret. Det är utan den minsta tvekan regeringen som sitter på makten och i det sammanhanget kan jag, som medlem i den politiska referensgruppen mot risk- och missbruk, tycka det är nonchalant att vi inte setts sedan i mars.

Mot den här bakgrunden skrev jag och kollegan Roger Nordlund en insändare i dagens tidningar:

Ansvaret för drogpolitiken är hos LR

Tack lagtingsledamot Göte Winé (S) för väckarklockan i gårdagens tidningar.

Vi har under våren och sommaren sett ett växande problem där mängden upptäckta narkotikafall går mot förskräckliga höjder. Detta lyfte vi också i våras i lagtingsdebatten och har identifierat utmaningen som en av de viktigaste vi har på Åland just nu.

Winé undrar vem det är som tar ledarskapet i denna fråga och det är en berättigad fråga. Den politiska referensgruppen som tillsattes i vintras har haft ett möte, den 23 mars, och sedan inget mer. Vi ser ingen prestige överhuvudtaget i detta. Vi ställer upp och arbetar tillsammans med alla, men ledarskapet i denna fråga ligger hos landskapsregeringen där resurserna och beslutsmakten finns.

Åländsk Center

Jörgen Pettersson

Medlem i den politiska referensgruppen mot risk- och missbruk

Roger Nordlund

Lagtingsledamot

 

Sådana här (knarksprutor) hör inte hemma på Åland eller någon annanstans


Kommentarer

Populära inlägg