Nu är Paf-huset öppnat

Tillsammans med inbjudna gäster från Finland, Sverige och Åland deltog jag i går i en slags smygöppning av Paf:s nya huvudkontor, det spejsade bygget intill Maxinge köpcenter. Huset gör ingen besviken och jag tror det är det coolaste kontor jag hittills sett.

Det saknas i stort sett ingenting. Här finns till exempel en think tank som tycks sväva i luften. Inne i den ska de stora och viktiga idéerna födas av de 180 anställda som jobbar i byggnaden. Här finns 750 solpaneler på ytterväggen vilka alstrar 209 kW energi. Det mest är byggt i trä och designen är genomtänkt in i minsta detalj. Paf är ett spännande företag som sysselsätter i stort sett 400 personer på Åland, i Helsingfors, Madrid, Milano, Tallinn, Gibraltar och Stockholm. Sammanlagt ägnar sig folk från 31 olika länder åt att utveckla spelupplevelser vilket i sista ändan skapar välfärd och trygghet på Åland.

Vid sommarträffen presenterades även den nye vdn Christer Fahlstedt som hyllade Pafs strategi Play Among Friends och lovade full fokus på internationalisering och nya marknader. Det är bara att hålla tummarna och önska lycka till, Paf är på många sätt en förebild för andra åländska företag i det att man alltid lyckats ligga i främre vågen när det gäller ny teknik och andra sätt att möta framtiden. Det var till exempel en av Pafs grundare, Bengt Wiljanen som importerade det första roulettbordet till Finland. Och vem kan glömma lanseringen av dalern?!


Pafs nya huvudkontor leder tanken till Bomarsundstiden som på många sätt formade det Åland vi lever i i dag. 
I den här kulan ska de stora tankarna tänkas.
Hållbar utveckling är något som genomsyrar organisationen. På den här displayen i entrén kan man följa hur mycket energi som solpanelerna alstrar. 
En elbil ingår i inventarierna.


Kommentarer

Populära inlägg