Heja IFK, i dag gäller det!

Äntligen hemmapremiär! I dag kommer Helsingfors IFK till Wikklöf Holding Arena. Det är deras första match i högsta ligan sedan år 1972. Fyrtiotre års väntan är över och det lär märkas i Mariehamn i dag. HIFK-supportrarna är såväl kända som ökända. Matchen mellan IFK Mariehamn och Helsingfors IFK börjar klockan 16.00. Ses där.

HIFK är en av landets mest historiskt tyngda föreningar med över etthundra år på nacken. Ändå behövdes krafttag då avancemanget stod klart i fjol. Man drog igång en aktieemission med målet 250.000 euro. Det överträffades med råge. Totalt fick man ihop 345.823 euro, bland annat tack vare insatser av hockeyproffsen Niklas Bäckström, Leo Komarov, Sean Bergenheim, Olli Jokinen och Mikael Granlund. 

För IFK Mariehamn är det elfte säsongen i högsta ligan och det som förr ansågs omöjligt är nu närmast en självklarhet. Vårt IFK hör hemma i eliten på samma sätt som hela Åland hör hemma bland de allra bästa. IFK:s framgångar är Ålands och här kan idrotten visa vägen. Jag är själv fostrad av idrottsrörelsen. Den har lärt mig vikten av kamratanda, flit, rättvisa och mycket mer. I dag är jag medlem av Den Fyruddiga Stjärnan som tar vara på de värderingar som bygger karaktär och gör skillnad.

I dag är det inte bara matchdag utan också den stora valdagen då det ska avgöras hur republiken Finland ska skötas de kommande fyra åren. Det ska väljas 200 riksdagsledamöter av vilka en representerar Åland. Jag har haft den stora förmånen att arbeta tillsammans med Mats Löfström i detta val. Det har varit en spännande resa som slutar i dag. Jag hoppas ålänningarna tar tillfället i akt och väljer en ny kraft till riksdagen. Det behöver detta samhälle. Vallokalerna stänger klockan 20 i kväll och två timmar senare vet vi hur det gick.

Vad ni än tycker och tänker om de olika kandidaterna är det bara en sak som faktiskt måste göras. Gå och rösta. Det är din plikt och din rätt och det är viktigt.
I dag hejar vi på IFK Mariehamn. Och på Mats Löfström som deltar i valet som center men passar lika bra i försvaret som på mittfältet och även i mål. Ska man bli Ålands riksdagsledamot gäller det att kunna mycket! Stående från väster Mille, jag och Zacke.

Kommentarer

Populära inlägg