Viktigt steg för tunnel till Föglö

Det är det första steget som är viktigast. Utan det kommer inte nästa och så vidare.

Därför är jag glad över att tunnelkommitténs delbetänkande är undertecknat och ett resultat av enighet och framtidstro. Nertill på denna blogg hittar du hela dokumentet så det formulerats av gruppens medlemmar.

Jag vill passa på att tacka alla för värdefullt input i en fråga som gör Åland större och tryggare. Som på ett dramatiskt sätt minskar utsläppen från trafiken och som från första året sänker kostnaderna för hela samhället. Detta har man med stor kraft insett på Färöarna och nu är det dags att även vi på Åland väljer den miljömässigt hållbaraste och ekonomiskt klokaste vägen.

I höst fortsätter arbetet med att nagelfara hur finansieringen kan ordnas och vilka ytterligare utredningar, eventuella lagstiftningsåtgärder och tillstånd som krävs.


Politik är att jobba för att skapa möjligheter och trygghet i framtiden. En tunnel mellan Svinö och Degerby gör just det samtidigt som hela Åland blir större och mer hållbart, på alla plan.


Jag ska inte trötta er med fler argument kring varför en tunnel till Föglö är en framtidssatsning för hela Åland. Är ni intresserade finns rätt mycket att läsa i tidigare inlägg.


En tunnel höjer värdet på hela Åland och gör vårt samhälle mer attraktivt för alla.


En tunnel sparar pengar och miljö.


En tunnel är rätt och slätt en väg under mark, inget annat.


Här kan du läsa hela delbetänkandet från tunnelkommittén.


På den här länken finns massor att läsa från Färöarna och hur det går till att bygga tunnlar där.


Så här ser det ut på Färöarna efter att man byggt de senaste tunnlarna. 

Tunnlar är ingenting annat än en väg under mark. Därtill säkrare än sådana som byggs ovanpå!
Kommentarer

Populära inlägg