Granyra i Mariehamn

Äntligen kan det sägas; julen är över och förbi! Liksom med allt sött här i livet måste även denna alla högtiders moder få ett slut. Om detta kan jag tala, ty jag var med bland de tjugotal tappra granhämtare som gav av vår egen tid för att rensa hela Mariehamn och delar av Jomala från utslängda granar. Det är tillsammanskap när det är som allra bäst. Och nu tar vi sikte mot midsommar!

Gäddfiskare, politiker, lärare, daytraders, socialarbetare, bönder och alldeles vanligt folk slöt upp för att göra skillnad. Och som de gjorde det. Flera tusentals uttjänta granar blir nu till lika dela flis och värme samt skydd för lekande fisk. Det är bärkraft och hållbarhet i vardagen. Skillnaden mellan storvulna planer och riktig förändring är att man i det senare fallet måste kavla upp sina ärmar, delta och jobba hårt. Det gör vi.

Till alla som kom med och generöst gav av sig själva; ett stort tack!

Note to self. Som 50+ är snabba ruscher med granar i vardera hand inte att rekommendera. I alla fall inte när det är halt. Gjorde en dubbel mollbergare med halv skruv inför förtjusta hindersbölebor. Noterar också att årets granskörd var rekordstor och att välståndet i staden stiger. Det är väldigt många importerade danska lyxgranar i fångsten. Ryktena om de dåliga tiderna tycks överdrivna. 


Här kan man för övrigt läsa mer om tidigare granrace  Ja, det var barra det. Ha en skön söndag och bra vecka!

PS Då få av oss är perfekta kan det hända att någon gran blev efter. Ring eller messa till 04573135640 så försvinner den snabbare än du hinner säga snart är julen här igen!
 
Annika Hambrudd, Edgar Kalm och Carina Eriksson lossar granar som ska bli till flis och värme för stadsborna. Så skapar man kretslopp på riktigt, fjärran från pratet på konferenser.

 
Nya Åland kom och hälsade på när vi inledde granyran, tack för det!

Så här såg det ut med ljud och bild!


Kommentarer

Populära inlägg