Röran blir allt värre

Det råder hela havet stormar på Åland. Laget är borta, jaget regerar. Detta har påpekats tidigare. Förolämpningarna gentemot alla oliktänkare haglar och landskapsregeringen (LR) syns oftare på Facebook än i verkligheten. Tycker man inte som LR är man antingen okunnig eller moraliskt på fel. Centralisering är bra och demokrati nånting nödvändigt ont. Sättet på vilket självstyrelsen och Åland hanteras bär mer likheter med Paradise Hotel än modernt samhällsbygge.

I dag kom beskedet att Pafs ordförande Jarl Danielsson saknar ”moraliskt förtroende”, enligt landskapsregeringen. Vad betyder det? Vad är rätt och vad är fel och vem är domaren?

Är det moraliskt att stänga demensavdelningen och skicka svårt sjuka ut på gatan? Det är nämligen exakt det som dagens regering gör. Råddet är sanslöst och riktningen framåt oklarare än någonsin. LR tror att framtiden skapas på Facebook och genom att förse meningsmotståndare med invektiv. Jag ber att få protestera; skällsord leder ingenstans. Skärp er.
 
Här är en avskrift av det åländska regeringsprogrammet, alltså den delen som inte var plagierad från svenska folkpartiet.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg