Direktrapport från Bryssel

Denna helg är Europaparlamentariker Nils Torvalds och hans specialmedarbetare Anton Nilsson på Åland för att träffa ålänningar och informera om läget i Europa. Jag hade chansen att sitta ner med dem på fredagseftermiddagen och det blev som vanligt ett intressant samtal. Det blir ofta det när Torvalds är inblandad!

Mycket i Europa handlar i dag om Brexits varande eller icke-varande. Just nu ÄR det men allt fler reser allt större tvivel mot klokskapen i det hela. Jag förstår dem, det verkade oklokt från allra första början. Nils Torvalds själv är tydligt bekymrad över läget och kallar situationen ”maximalt besvärlig”. Detta baserar han på tendenserna att EU delas upp i olika block med egna agendor och olika mål. Om man inte lyckas bemästra det som sker kan hela bygget rasa samman vilket ”vore en katastrof för hela Europa”.

Förutom de övergripande och internationella frågorna har Nils Torvalds & Co också att tampas med planer på att klassa även Åland som ett varroa-område trots att landskapet hör till de få platser i världen där det finns friska bin. Det vore såklart oerhört tokigt.

Vill du själv prata med Nicke och Anton, ta tillfället och besök Knallen eller Sittkoffska gården i morgon. Ni blir inte besvikna och garanterat klokare! Ha en trevlig helg!


Här kan du få din dos av internationella nyheter.
Så här såg de ut i dag på eftermiddagen, Anton Nilsson och Nicke Torvalds.Kommentarer

Populära inlägg