Backes ton blev fel

Det ska genast understrykas. Finland åkte på en brutal förlust i går kväll på Island. Efter mål i den sista övertidsminuten vann hemmalaget med 3-2. Hemskt och bedrövligt och yadayada. Det var domarens fel och vädrets och islänningarnas och kommentatorernas och what not. På Facebook gick diskussionen bananas. Väldigt få drog den rätt självklara slutsatsen att förlusten berodde på att Finland gjorde färre mål. Punkt. 

Jag såg matchen och för- och eftersnacket och slogs av två saker som finländske coachen Hans Backe gjorde galet. Före matchen beklagade han sig över spelare som inte var med i matchen och efteråt skyllde han förlusten på domaren.

Det är fel på alla sätt och det är att välja att se det dåliga istället för det bra. Så ska inte ledare göra. I toppen får man inte gnälla. Det kanske viktigaste skälet till att IFK i år är med och krigar i toppen är insikten att man ska hantera det man kan påverka och inte låta sådant man inte kan göra något åt förmörka tillvaron. Så borde vi alla, alltid, tänka. 
 
Vill man bli en vinnare ska man koncentrera sig på förhållanden man kan påverka, inte sådant som ligger bortom.

Kommentarer

Populära inlägg