Inget slår kobbarna

Dessa otroliga sommardagar ska ju som bekant helst avnjutas till sjöss. Bland alla fördelar som finns med att bo på Åland är närheten till havet den kanske allra största. Själv har jag aldrig mer än fem minuter till båten och sedan ytterligare tjugo minuter till sjöss innan jag kan förtöja vid Kobba Klintar, en plats där vågorna sedan tusentals år tillbaka smekt stränderna och sett ålänningar komma och gå. Att ligga på rygg på klipporna och bara vara i det oerhörda är helande och tankeväckande. Det saknas inte material till tankarna. Havet, alla båtar, färjorna, himlen och människorna som ser till att utvecklingen aldrig stannar av bildar en helhet. I den är alla lika stora och alla lika små. Detta var antagligen årets sista färd till kobbarna, därför är den viktig att teckna ner för att kunna återupplevas då novemberstormarna sätter stopp för ytterligare utflykter.


Kobba Klintar är på precis alla sätt en fantastisk plats. Tag bara den nybyggda båken som erbjuder en mötesplats som få andra platser i hela världen kan matcha.  
På vägen ut saknas inte historier att berätta. Hertron Klubb till exempel där barken Plus sjönk en dramatisk decembernatt år 1933.
En åda som inte riktigt är i toppskick längre hör till dem som hälsar nya gäster välkomna till Kobba Klintar. 
Viking Lines Amorella lämnar Mariehamn för Stockholm samtidigt som...
...Viking Grace gör likadant men med riktning mot Åbo. Alla dagar, året runt.
Tack vare skönheten i havet och holmarna är det lätt att glömma bort himlen. De här molnen kan jag ägna timmar åt att analysera och betrakta. Varför? För att jag kan!
Hund i pöl, kallas det här stillebenet.


Kommentarer

Populära inlägg