Vårvindar piskar

Inget är lika förrädiskt som de första riktigt vackra vårdagarna. Från insidan ser man den blå himlen, solen, fåglarna och det gröna gräset och tänker äntligen har det vänt. Äntligen blir det varmt, välkomnande och väldigt viligt. I verkligheten är det naturligtvis iskallt och blåsigt men sådana banaliteter får inte hejda en upptäcktsresande. Häng med på en liten tur i en vaknande vårstad. Jag gjorde en liknande spaning även i fjol. Kolla själv här!

Vid Möckelökajen är det ständig aktivitet när skärgårdsfärjorna putsas upp inför högsäsongen. Här finns heller ingen is längre, till skillnad mot för en vecka sedan.
Gammalt och nytt ser man många bevis av i Mariehamn. Här är det Pommern som tillsammans med andra stora seglare i tidernas morgon lade grunden för den välfärd Åland i dag besitter. I bakgrunden Birkas kryssare som varje dag kör tusentals nöjeslystna svenskar mellan Stockholm och stan.
En promenad i parken kan man unna sig fast varje dag i Mariehamn, de tusen lindarnas stad,
Och blå blommor börjar dyka upp lite varstans. 
Just i dag är det våryra i stadens centrum. Vår promenad var dock i tidigaste laget varför bara några få torghandlare var på plats.

Kommentarer

Populära inlägg