Dags för Sjöfartens Dag

Har du minsta öppning i kalendern i dag rekommenderar jag varmt ett besök till Alandica, Ålands centrala mötesplats. Där är det på nytt dags för Sjöfartens Dag som vuxit från en suddig idé om att någon borde göra något till att i dag samla 111 företag och 700 delegater till Åland. Varenda hotellsäng i Mariehamn är full och förhandsbokningarna inför nästa och därpå följande år många.

Den som mer än alla andra jobbat för detta är Godby Shippings vice vd Eva Mikkola-Karlström som oförtröttligt och visionärt övertalat och nätverkat och vägrat ge sig. Därför kunde vi i går se trehundra löpare springa Mercy Ships Race för sin egen skull och för att hjälpa de allra fattigaste på vår jord.

Sjöfart är stammen i det åländska näringslivet och uppfinningsrikedomen liksom framtidstron lever stark. Vi kommer i dag att få höra hur branschen runtom oss ser på möjligheter och utmaningar. Det blir nyheter kring rotorsegel, bränslen, försäkringar och mycket mer.

Politik är att skapa möjligheter för folk att växa och idéer att bli verklighet. Sjöfartens Dag är ett bevis på att långsiktighet lönar sig och att man aldrig får ge upp. Inträdet till Alandica är gratis. Hoppas vi ses i vimlet!

Om man ville kunde man till exempel citera Nelson Mandela, en av vår tids riktigt stora tänkare och kämpar:


“It always seems impossible until it's done.”

Välkomna till Sjöfartens Dag i Alandica.
I går sprang trehundra sjöfartsjobbare Mercy Ships Race i Mariehamn. Här kan man se bildspel från eventet!

Kommentarer

Populära inlägg