Nödvändigt rösta på Nilsson

Har i dag känt EU-kandidat Anton Nilsson på pulsen både i saklig och mer profan mening. I det sakliga pratade vi den sjöfart som är så extremt betydelsefull för att det åländska samhället ska kunna fortsätta utvecklas.

På det värdsliga planet genomförde vi en våldsam squashmatch på banan i Vikingahallen.

Squashen var en upplevelse på alla sätt. Nilsson och jag är till både kroppsform och spelsätt närmast identiska (jaja, min mage är större om ni nödvändigt måste veta sånt). Matchen lämnade därför och möjligen endel att önska gällande strategi och teknik.

Vi framstod i högre grad som två duellanter som möts på en dammig gata i Vilda västern och tömmer magasinen mot varandra utan att träffa den man siktar mot.

Det var en timme lunchsquash av bästa märke!

Som bekant bor det sunda själar i friska kroppar och en sådan har Anton Nilsson. Med sina fem år i EU-parlamentet som Nils Torvalds högra hand är Anton Nilsson överlägsen bland de åländska kandidaterna när det gäller insikt i hur de 751 ledamöterna av parlamentet arbetar och vad som måste göras för att förklara tingens ordning utifrån en åländsk horisont. Nilsson har också mycket goda insikter i hur sjöfarten fungerar och vad som måste till för att nå framgång och framtid. På den här länken finns några rader i Ålandsbloggen på Sjöfartstidningen där jag resonerar vidare kring detta.

Det är också tydligt att en röst som inte går till Anton Nilsson kan bli ödesdiger för hela Åland.

I går kom den senaste gallupen inför valet och enligt den hänger SFP:s nuvarande mandat (det som Torvalds har) på en skör lina. Därför är varenda åländsk röst extremt viktig.

Det vore fatalt om vi på måndag tvingas konstatera att åländsk splittring fått som följd att SFP ställs utanför.

Hur man än ser på saken är det Svenska folkpartiet som när allt kommer omkring kämpar för den åländska flaggan i Bryssel.

Jag har i olika sammanhang i arbetet med att stärka Åland runtom i Europa stött på Anton Nilsson som alltid skött sina uppdrag perfekt:


Ha en trevlig helg och rösta nummer 259 på söndag.


Inget går upp mot en snabb squashmatch när det gäller att rensa både knopp och kropp. Undertecknad vet nu att Nilsson är redo och har fysiken i skick inför jobbet i EU-parlamentet. Dessutom är hans insikter i sjöfartens vardag goda.

Back on the road again. Anton Nilsson har inte legat på latsidan när det gäller att synas och träffa folk överallt. Jag ser gärna att Nilsson bär ansvaret i Bryssel.

Snabbt och säkert avslutar Anton Nilsson telefonsamtalet innan han styr vidare ut i trafiken. Med nära till skratt och koll på läget vore Anton Nilsson en optimal ledamot av EU-parlamentet.

Kommentarer

Populära inlägg