Zacke är mannen för dagen

Han heter Zacharias och i dag blir han 18 år. Vår minsting blir myndig och det väcker frågan vart tiden tog vägen. Det är naturligtvis inte omöjligt att det faktiskt gått 18 år sedan det bar av längs en isig Åsvägen till BB-avdelningen; men det känns osannolikt.


Vi fick som vi ville, det blidde en kille.
Jona & Mille.

Så löd födelseannonsen och resten är historia. De två bröderna Jona och Mille har med ibland varsam hand lotsat lillebror till rätta här i livet och lär fortsätta göra det även framöver. Att vara lillebror är inte lätt men Zacke har hanterat utmaningarna med både elegans och tålamod. Som minst i familjen är ens lott att anpassa sig till både det ena och det andra. Det har Zacke gjort. Munlädret är smort och kreativiteten stor liksom den sociala förmågan att med ett snett leende avväpna den mest dramatiska av situationer. Sådana har det såklart funnits några under de 18 år som gått sedan den tidiga måndagsmorgonen 2001 då livet IRL kallade. Sedan dess har vi lärt oss att Zacke:
- har en del kvar att lära sig om matlagning.
- är medveten om vad som krävs för att lyckas i lyceet men tycker det ibland blir lite för tråkigt.
- har en mycket säker stilkänsla när det gäller kläder.
- på lördag uttryckt önskan att föräldrarna håller sig någon annanstans än hemma. #18yearsirl
- är en arbetsmaskin i skogen; när han själv vill.
- tar sig fram på egen hand överallt och vart som helst.
- inte stod först i kön när tålamod delades ut. #villattdetskahändasnabbt
- och pudeln Nova är så nära brorsor man kan vara utan att vara det.
- nog väljer kvällar före morgnar när det är möjligt.
- osv.

I dag kom Zacke, 18, till kontoret med ett extra brett leende. Skälet var enkelt, i fickan låg ett sprillans nytt körkort som i ett slag skapar en helt ny frihet för vår minsting. Bilnyckeln jämte fordon försvann snabbare än jag han säga grattis grabben och sedan var det bara bakljusen som syntes. Det är på många sätt en bild av själva livet som förälder till en son med stor nyfikenhet på vad som väntar bortom nästa krök. Man får vänja sig vid att betrakta bakljusen och hoppas allt går väl.

Gratulerar på födelsedagen Zacke. Kör försiktigt. Håll ögonen öppna och undvik diken. Annars får du med dina bröder att göra!

Här kan för övrigt läsa om hur femtonårsdagen förlöpte. Och här när det var dags för 13.


Zacke P under den nanosekund det tog innan bilen var borta.
Jepp, det gick vägen och Åland har ytterligare en bilförare ute i trafiken.

Kommentarer

Populära inlägg