95 år av erfarenhet

Tvära kast kan man säga att kastas från att ena dagen fira yngste sonens 18-årsdag och nästa Knut Mattsson som fyller 95!

Den 30 januari år 1924 tog Knutte Mattsson sig an världen. Det var en onsdag och veckan innan hade Lenin lämnat det jordiska livet. Världen befann sig i en brant ekonomisk uppgång som skulle få ett abrupt slut den 29 oktober 1929 då den stora depressionen drabbade USA. Så småningom skulle ett andra världskrig lamslå civilisationerna och mitt i allt det kämpade Knutte Mattsson på med än det ena och än det andra.

Det är en imponerade samling år som Knutte Mattsson samlat på sig sedan 1924 och i hans minnen finns en spännvidd som få kan mäta sig med. Han har upplevt självstyrelsens kamp på riktigt, han har rest och byggt och var bland annat mannen som startade chipsfabriken i Haraldsby.

Om detta har jag skrivit tidigare och det kan man läsa här, från hans nittioårsdag.

Stort grattis Knutte, ha en fantastisk födelsedag och ser fram mot att fortsätta våra diskussioner framöver. Och kanske skriva några fler insändare!
Knutte Mattsson till vänster tillsammans med gode och gamle vännen Kurt Eriksson när vi träffats för att diskutera självstyrelse och utveckling. Få saker går upp mot att lyssna på erfaren som kombinerat med nyfikenhet och arbetsglädje skapar en cool helhet.


Kommentarer

Populära inlägg