En mycket ovanlig onsdag

Som onsdag betraktad är det en alldeles extra ovanlig dag i dag. IFK Mariehamn kan återta serieledningen i hemmamatchen mot FC Inter. Det får mig att minnas en tidigare, osannolik och fantastisk drabbning i Åbo då IFK krossade hemmalaget!

I dag är också den europeiska samarbetsdagen vilket ska sätta fokus på vikten av samarbete, rätt mycket i stil med som sades i Strasbourg förra veckan. På hemmaplan uppmärksammas dagen på stadsbiblioteket i Mariehamn. Bibbor är inte bara bra för folkbildningen, här lär man sig jobba tillsammans också! Därför har de hyllats förut på denna blogg.

Till råga på detta är det också den internationella fredsdagen vilket påminner om sådant som är viktigt på riktigt i vår vardag. För Finland är dessa dagar än mer speciella, det har gått sjuttiotvå år sedan den tuffa freden slöts med Sovjetunionen. Om detta och mer berättade jag för två år sedan i samband med jubiléet.

Så här tolkar åländska skolelever den europeiska samarbetsdagen.
Att detta handlar om fred går inte att missförstå. 
Hela Europa är ett fredsprojekt som i dag kan framstå som lite spretigt. Därför är dagar som denna antagligen ganska bra.
Forza IFK! I dag ska vi tillbaka i ligaledning!

Kommentarer

Populära inlägg