Mot mordbrännarens hembygd

I dag lördag är det Ystad och Kristianstad i södra Sverige som gäller. Det handlar förstås om den nyutkomna boken om den misstänkte Gryningspyromanen Ulf Borgström. Böcker ska inte bara skrivas, de ska gärna säljas också. Intresset är stort i Skåne som ju hörde till den region som drabbades allra värst av mordbrännarens rajder. Rädslan är fortfarande märkbar när det gäller vad mannen förväntas ställa till med då han kommer ut sommaren 2016.

Boken om Gryningspyromanen har väckt stort intresse bland medier i Sverige. I veckan gjorde Sveriges Radios P1 ett större reportage där reportern åkte runt och intervjuade drabbade och allmänhet om den nyutkomna boken. Reportaget kan du lyssna på här!

Brevet längre ner på sidan gick aldrig att styrka att skickats av den misstänkte mordbrännaren. Trots att bevisen var synnerligen starka. Och strax efteråt började det hända grejer...

PS Du kommer väl ihåg att kvista över till Finströms bibliotek i Godby på måndag 18.30. Då berättar jag mer om en man som det inte finns många liknande av här i världen. Tack och lov, ska man kanske tillägga.

Ett av flera brev som myndigheter och andra fick från den misstänkte mordbrännaren.

Kommentarer

Populära inlägg