IFK vinner (nästan) igen

Vinnarskap handlar om att i högre grad älska att vinna mer än hata att förlora. Skillnaden kan tyckas hårfin men är ändå viktig. Jag skriver detta i kölvattnet av en underlig debatt på sociala medier där frågan varit hur optimistisk man egentligen kan vara. På ena sidan finns dödgrävarna och realisterna. På den andra sidan finns vi andra som tycker visioner och framtid är för viktigt för att målas i gråa färger. Här är min egen analys kring skillnaden i synen på fotbollen och livet.

IFK spelade hemma i dag mot Helsingfors IFK och fick ”bara” oavgjort, 1-1.Detta kan man ta som ett nederlag eller som ytterligare en prestation i det dagliga slitet. Jag väljer det senare.

Ta till exempel målvakten Marc Nordqvist som efter en dryg kvart klistrade ett svårt markskott från nära håll. Han är tjugo år gammal och har hela livet framför sig. Ja, han släppte in sex mål mot Legia Warszawa men vägrar lägga sig för det. Det är vinnarskap.

Inte ens att släppa in ett snöpligt ledningsmål på övertid i första halvleken mot Helsingfors IFK tog ner kämpaandan hos Grönvitt. Kvitteringen kom efter en kvart i andra efter ett smart byte av IFK-ledningen och inbytte Robin Sid snurrade upp försvaret för att sedan leverera ett perfekt inlägg till Aleksei Kangaskolkka som otagbart nickade in kvitteringen. Sid var efter det ytterst nära att skalla in ledningsmålet men bollen träffade stolpen.

Alltså. Man väljer alltid själv om man vill se möjligheterna istället för problemen. Min egen analys av IFK är att man valt det första; att alltid se ljust på den framtid vi själva skapar. Och att älska segern mer än hata förlusten. Framgång kommer från viljan att leta rätt snarare än fel.
Svårare än så är det inte. Bilden är lånad från Notable Quotes.

Kommentarer

Populära inlägg