Motstånd på Kumlinge

Efter besöket på Brändö väntade Kumlinge och välskötta Kastören (där det numera även går att tanka från splitternya bensinpumpar!). Även här sjuder missnöjet över förslaget att tvingas gå samman med Brändö och i dagarna börjar en lista om krav på folkomröstning cirkulera. Det är att ta på allvar, det var ju faktiskt Kumlingeandan som i tiderna stoppade ryssen!

Några iakttagelser:

På det allmänna planet känner man sig i Kumlinge motarbetade från Mariehamn. (Detta gäller inte bara den nuvarande LR utan också tidigare.)

Det blir antagligen väldigt svårt att utveckla Kumlinge om man tvingas samman med Brändö.

Tidtabellen på Töftöfärjan är eländig, bedrövlig, oklok och lite till...

Lika konstig är tidtabellen på Seglingefärjan som börjar gälla den 9 juni, vår självstyrelsedag vilket är ett uttryck för svart ironi. En maktdemonstration på den dag som borde hylla självstyrelsen.

Det allra bästa vore att bygga en bro över Prästösund och göra kortrutt. Det skulle ”85 procent” av kumlingeborna stå bakom och det skulle på riktigt göra Åland större.

Om man verkligen måste gå samman med någon vore det naturligare att vända sig västerut. ”Vi åker ju till fasta Åland, inte till Finland.”

Så här möts man vid ankomsten till Kumlinge färjfäste.

Förlåt bildkvaliteten, hade lite konstigt läge. Kastören är mycket finare än vad som framkommer.

Kommentarer

Populära inlägg