Jag tackar för allt stöd

Valet är över och demokratin lever och livet går vidare. Åland är en lite bättre plats i dag än i går och i morgon fortsätter den utvecklingen, precis som den alltid gjort. Själv får jag fortsätta jobba i det lagting jag lärt mig tycka så mycket om.

Till alla er som gör det möjligt för mig att fortsätta förbättra, stärka, utveckla och inspirera Åland och ålänningarna säger jag tack för att ni röstat in mig till Ålands lagting.

Jag är ödmjuk inför uppgifterna som väntar och redo att göra det som krävs. Att sitta i ett parlament är varken bekvämt eller enkelt men det är nödvändigt och ett jobb som måste skötas så bra som någonsin är möjligt. Jag fortsätter betrakta hela Åland som hela Åland och de som bor här för ålänningar.

Första gången jag hade lyckan att bli invald var hösten 2011. Då var jag rätt tagen över att gå från den ena sidan, som redaktionschef och reporter på Ålandstidningen till röstmagnet i Centern. Med 335 röster blev jag det och vi vann därför valet. Då slutade en rätt konstig process med att socialdemokraterna fick lantrådsposten vilket fortfarande kan hålla mig vaken om nätterna, lätt överdrivet. Själv blev jag ordförande i finans- och näringsutskottet (FNU) och slängdes huvudstupa in i en vardag jag bara hade vaga uppfattningar om. Den resan har jag beskrivit hyggligt noga på denna blogg, varsågod och gräv, du är inte ensam, hittills har drygt en och en halv miljoner läsare hälsat på!

Den andra gången jag blev invald var 2015 då mina personliga röster sjönk till 180 vilket jag egentligen inte begriper. Sett som allmän egendom var jag betydligt mer värd då än fyra år tidigare, det hade FNU och mycket mer sett till. Den regeringsförhandlingen slutade med fyra år i opposition och ett Åland mer trassligt än på mycket länge. Inför höstens val (2019) fanns alltså en tydlig beställning på förändring. Det är ingen tom fras att politiker måste lyssna till sina väljare, det är hård verklighet på riktigt.

I söndags fick jag 199 röster enligt preliminära beräkningar och jag är glad över varenda en av dem. Nu är valsystemet beskaffat så att man inte vet vilka som stått där i båset och bestämt sig just för mig men till var och en av er vill jag säga tack och jag lovar att göra allt som står i min makt för att uppfylla de saker jag lyft inför valet. Du hittar dem sammanfattade på den här länken. Det finns förutsättningar, Centern, som jag ingår i, vann nio mandat och håller som bäst på att bilda en regering för de kommande fyra åren.

Det återstår massor av arbete men jag är frisk, stark och inspirerad. Nu kör vi.
Jag lovar göra allt och mycket mer för att Åland ska bli en ännu bättre plats att bo och leva på.

Kommentarer

Populära inlägg